top of page
hukkateatteribanneri_syksy21.jpg
cover_vanhalinna.jpg

TÖIVRIH - HIRVIÖT

POISTUNUT
OHJELMISTOSTA!

Liedon Vanhalinnassa 5.7. - 19.7.2020

TÖIVRIH–HIRVIÖT kertoo Hallasta, jolla on vilkas mielikuvitus ja jonka vanhemmat ovat muuttuneet tunnottomiksi. Yksinäinen Halla pelkää nukkumaanmenoa, sillä hänen sänkynsä alla asustaa hirviöitä, eikä kukaan auta ajamaan niitä pois. Eräänä iltana Halla rohkaistuu, kömpii itse sänkynsä alle ja päätyy huimaan seikkailuun hirviöiden saarelle. Matkalla hän kohtaa tunnottomuutta ympärilleen tartuttavan suuren Pääkytkimen ja tutustuu toinen toistaan eriskummallisimpiin hirviöihin. Onnistuuko Halla vapauttamaan vanhempansa tunnottomuudelta ja palaamaan takaisin kotiin? Entä minkälaisia ovat Töivrih-saaren hirviöt? Hyppää Hallan kanssa seikkailuun!


Esityksemme tutkii läsnäolon merkitystä lapsen näkökulmasta nykypäivän digitaalisessa maailmassa. Arki ja elämä muuttuvat väistämättä, mutta miten ne vaikuttavat meihin ja läheisiimme? Nykypäivänä sosiaalisen median ja älylaitteiden edut ja hyödyt, mutta myös haasteet ovat tapetilla ja keskustelujen keskiöissä. Ihmiset kaipaavat enemmän läsnäoloa, hetkeen tarttumista ja pysähtymistä, toistensa kuuntelua. Älylaitteet voivat auttaa, mutta kuten tuli, ne ovat hyvä renki, mutta huono isäntä. Lapsen kokema irrallisuus aikuisten maailmasta ja yksinäisyys ovat yleisiä ja ajattomia teemoja lastennäytelmissä. Haluamme lisätä näihin teemoihin oman näkökulman tällä näytelmällä ja luoda teoksen, joka puhuttelee ja koskettaa.


Esitys on suunnattu ensisijaisesti alakouluikäisille ja heidän vanhemmilleen, mutta myös nukketeatterin ja musiikkiteatterin ystävät ovat erittäin tervetulleita katsomoomme. 

 

TYÖRYHMÄ: 

Käsikirjoitus:

Antti Ainola, Emma Bowles, Alina Kilpinen, Jutta Lahtinen
 

Ohjaus:
Jutta Lahtinen & työryhmä
 

Tuottaja:
Ville Pakarinen
 

Sävellys ja musiikki:
Antti Ainola

Koreografiat:
Emma Bowles & työryhmä
 

Lavastus ja puvustus:
Alina Kilpinen, Jutta Lahtinen & työryhmä

Hirviöpuvut ja -nuket:
Alina Kilpinen, Jutta Lahtinen

Maskeeraus:
Emma Bowles

Tekniikka:
Saara Isola

Valokuvat ja somemarkkinointi:
Oona Seppänen

Grafiikat ja videot:
Alina Kilpinen

Lavalla:
Antti Ainola, Emma Bowles, Alina Kilpinen, Katariina Tasala

 

 


ESITYKSET:

Su 5.7. klo 13 (LM)
Su 5.7. klo 17 (LM)
Ti 7.7. klo 18 (LM)
Su 12.7. klo 13
Su 12.7. klo 17 (LM)
Ti 14.7. klo 18 (LM)
Su 19.7. klo 13 (LM)
Su 19.7. klo 17 (LM)


Esityksen kesto on noin 1h. Esitystila on katettu. Vanhalinnaan pääsee Föli-bussilla numero 6. Parkkipaikka autoille sijaitsee pihapiirissä, noin parin sadan metrin päässä esityspaikasta härkätallista. Härkätallin alakerrasta löytyy WC-tilat. Härkätalli tilana on esteellinen, sillä sinne vievä mäkinen polku on melko jyrkkä.


Esitystä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus sekä Turun Teatterisäätiö.

 

seikkailu2.JPG
bottom of page